Информација за вода која се слева во нас. Вера Которка (Доброшане) во близина на станица за технички преглед на возила.

Published by Бобан Петрушевиќ on

Ве информираме дека големата количина на вода која се слева на магистралниот пат кон Свети Николе во нас. Вера Которка (Доброшане), во близина на станицата за технички преглед на возила, не е од дефект на водоводна мрежа на Ј.П. Водовод Куманово, туку е од системот за наводнување на земјоделски површини на АД Водостопанство на РМ. Дежурна екипа на Ј.П. Водовод е известена во 01 часот при што има излезено на лице место и е констатирано дека не се работи за дефект на водоснабдителен систем на Ј.П. Водовод Куманово, туку на системот на АД Водостопанство, истите се известени и е добиена повратна информација од нив дека водата е затворена во 07.30часот.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *